Jom Daftar Bantuan Lesen Satu Malayisa (BL1M)

Posted by Kucing Hitam Thursday, 31 January 2013 0 comments
Bantuan Lesen 1 Malaysia
Jom mendaftarkan diri anda yang masih belum mempunyai lesen menungang motorsikal atau yang mahu memohon BL1M.Anda juga boleh memuat turun borang yang disediakan di lama web BlLM.Cepat sebelum terlambat!
Website Bantuan Lesen 1 Malaysia:
http://www.bl1m.my
Mengenai Bantuan Lesen 1 Malaysia:
BL1M (BANTUAN LESEN 1 MALAYSIA) diilhamkan oleh SHEB (Sekretariat Hal Ehwal Bandar) pada awal tahun 2012 dan telah memulakan program perintisnya pada 6hb April 2012 dan tamat pada 6hb September 2012 di PEKAN , PAHANG bersama KELAB KAWAN.

Dalam program perintis ini, kami mendapati banyak isu-isu berhubung dengan lesen dan berpendapat bahawa ada baiknya jika program ini dapat dilaksanakan di seluruh negara.

Program ini telah diberi pengiktirafan sebagai Program Nasional yang akan dilaksanakan apabila ianya diumumkan oleh YB. Khairy Jamaluddin Ketua Pemuda UMNO MALAYSIA semasa Perhimpunan Agung UMNO 2012.

Kajian SHEB mendapati dalam tempoh 10 tahun lebih 200,000 orang telah didapati bersalah memandu tanpa lesen. Angka ini dalam realiti lebih besar memandangkan masyarakat memandang remeh dalam konteks ini serta kurang kesedaran bahaya menunggang tanpa lesen.

FAKTA BL1M:
•Hanya untuk Lesen B2 tunggal.
•Disasarkan kepada 500 ribu warganegara Malaysia
•Terbuka kepada rakyat yg tidak mempunyai sebarang lesen memandu dari umur 17-40
•Dijalankan di semua kawasan parlimen seluruh negara.
•Peserta akan menjalani kursus yg telah ditetapkan oleh JPJ. Tiada jalan pintas.
•Akan berjalan serentak setelah dirasmikan
•Berpeluang menduduki ujian berkomputer bahagian 1 sehingga 3 kali

Lebih info di http://www.bl1m.my

Baca Selengkapnya ....

Jom Belajar Fizik Tingkatan 4 dan 5

Posted by Kucing Hitam 2 comments
Pada zaman yang semakin moden , kaedah pembelajaran semakin senang dengan adanya sumber-sumber yang senang diperolehi di internet.Kita sedia maklum bahawa mereka yang mengambil aliran Sain Tulen pasti mengambil subjek fizik.Mereka yang mahu menjimatkan wang  dari membeli buku rujukan atau mahukan nota padat serta informasi yang lebih mendalam tentang Fizik,korang boleh layarai laman web 

Nota Fizik Bahasa Melayu

Beliau merupakan cikgu Fizik di SMK Semerah.Hasil nota yang dia sediakan didalam laman web Prezi adalah dalam bentuk Bahasa Melayu.Ini disebabkan buku teks pada tahun 2013 telah diubah kedalam Bahasa Melayu.Nota ini mengadungi semua bab ditingkatan 4 dan 5.Selamat mencuba.

Baca Selengkapnya ....

Hack Free Topup

Posted by Kucing Hitam 0 comments
Ada mesej daripada seorang kawan yang mengajar bagaimana untuk menambah nilai telefon bimbit setiap bulan secara percuma. Jom! sama-sama berkongsi.
Klik untuk penguna:


v      Sila ikut arahan seperti yang dinyatakan di bawah sebelum anda mula:

Boleh diguna pakai untuk 012, 013, 016, pengguna 019 dan selainnya. Apa yang pasti teknik ini adalah haram.

Hanya boleh dilakukan ini setiap 12hb dan 13hb setiap bulan kerana pada hari itu pengemaskinian sistem.

** Dail "1415007" menggunakan HP anda dan tunggu selama 5 saat

** Selepas 5 saat, anda akan mendengar beberapa bunyi lucu (Seperti bunyi dari TV apabila siaran selesai)

** Setelah bunyi berhenti, segera dail 9151 diikuti dengan nombor telefon anda.

** Anda akan mendengar mesej "please insert your pin number"

** Masukkan nombor pin "0117 8545 22700 734 2345" dan tunggu untuk mesin suara mengulangi nombor pin tersebut.

** Selepas nombor pin diulang dail "0405 bagi KL, 0404 bagi Kedah 0402 Pulau Pinang, 0401 bagi Selangor, 0801 untuk Sabah dan 0802 bagi Sarawak "

** Anda akan mendengar mesej "for air time top-up press ................

                                                                                       
   
                                                                       Baca Selanjutnya ---->


Sumber:
           http://busuk.org/ping/view/278279



Baca Selengkapnya ....

Siapa Sebenarnya Melayu?

Posted by Kucing Hitam Thursday, 24 January 2013 1 comments
Orang Melayu

Pernahkah kita bertanya dari mana asalnya bangsa Melayu. Siapakah Melayu itu sebenarnya. Asal-usul bangsa Melayu itu dikatakan sebagai satu misteri.

Bangsa melayu itu terdiri dari dua kumpulan. Kumpulan pertama adalah kumpulan Melayu-Levo atau lebih dikenali sebagai Melayu-Proto (contoh:orang asli). Mereka adalah dari keturunan Heth bin Kanaan bin Ham bin Nuh a.s. Kumpulan kedua pula adalah Melayu-Deutro (contoh: Orang Melayu biasa) dari keturunan Nabi Ibrahim a.s. dari isteri ketiganya, Keturah (Keturah masih lagi misteri tetapi beliau berasal dari keturunan Melayu Kemboja).


Baca Selengkapnya ....

Penipuan SMS

Posted by Kucing Hitam 0 comments
RM50

KOTA TINGGI: “Ini ayah. Tolong bagi topped up RM50 ke nombor baru ayah, 0178936... ayah ada masalah d balai police. ta payah call sekejap ayah call balik.” Begitulah khidmat pesanan ringkas (SMS), yang digunakan satu sindiket penipuan tambah nilai telefon prabayar yang dikirim secara rambang kepada pengguna telefon bimbit di negeri ini.

SMS dipercayai dikirim sindiket didalangi warga asing itu menggunakan taktik merayu bantuan kecemasan bagi mendapatkan tambah nilai RM30 atau RM50 yang akan dikirimkan ke nombor telefon yang diberikan.


Baca Selengkapnya ....

Disebalik Penipuan Free Topup Di Facebook

Posted by Kucing Hitam Wednesday, 23 January 2013 3 comments
Penipuan topup free
Perhatian!!!Sejak akhir-akhir ini,satu applikasi facebook yang menjanji kan kepada kita topup free yang bernilai antara RM5-20 adalah satu penipuan.Korang tidak tahu sampingan dari mengunakan applikasi tersebut.Antara post yang sering kita lihat di group-group facebook

Barujumpa , nielah triks dpt topup free RM15 kat facebook , ramai dh kena tipu tapi naseb baik aku jumpa yg real punya,Trylah! , bagaimanacaranya ? ni dia link topup free itu >www.facebook.com/199504322?=free_topup

Yes , Akhir nya saya Dapat Topup Jugak RM 20 , sikit tapi yang penting FREE , HIHI , Nah web Ni Bagi Topup Free... www.facebook.com/122911544536348?sk=app_208195102528120

Tanpa korang sedari korang telah menghantar maklumat peribadi korang seperti no tel korang.Selain itu data-data facebook korang jugak dapat diketahui oleh mereka yang membuat applikasi ini.Secara tidak langsung ,setiap kali korang menggunakan applikasi ini, korang sebenarnya memuat turun virus dalam senyap-senyap.

Tetapi korang masih sempat untuk mengelakkan dari terkena penipuan ini dengan mengikuti cara-cara menghalang penipuan dari facebook.

Selain itu bermacam-macam lagi applikasi seperti mendapat hanset secara percuma

Nk share dkt group ni. Siapa nk phone sony free? Baru je dapat Sony Xperia dekat sini http://hailatbro.com/SonyContest2013 korg try la dan jawapan utk soalan dia Make.Believe.

Diharap korang menyebarkan info ini kepada orang ramai sebelum terlambat.



Baca Selengkapnya ....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Banner/Backlink

Malaysia Free Backlink ServicesFree Promotion LinkFree Smart Automatic BacklinkMAJLIS LINK: Do Follow BacklinkLink Portal Teks TVAutoBacklinkGratisjapanese instant free backlink Free Plugboard Link Banner ButtonFree Automatic Backlink Service

BlogMalaysia.com

Trik SEO Terbaru support Online Shop Baju Wanita - Original design by Bamz | Copyright of Tunggu!Ini Blog Poyo!!.