Apabila Gangnam Style Vs Harlem Shake

Posted by Kucing Hitam Saturday, 9 March 2013 0 comments

Kita sedia maklum bahawa tarian yang menjadi kegilaan pada zaman ini adalah Oppa Gangnam Style dan yang terbaru Harlem Shake.


Disebabkan kedua-dua tarian  ini menjadi kegilaan ramai,sebuah chanel Youtube(TEAMRECYCLED) telah membuat satu video dimana Tarian Gangnam melawan Tarian Harlem Shake.
Jom saksikannya








Baca Selengkapnya ....

SMK Semerah Mendapat tempat ke3

Posted by Kucing Hitam Wednesday, 6 March 2013 0 comments

Peserta Pentanque dari SMK SEMERAH:

Peringkat daerah Batu Pahat. Mendapat tempat ke-3 bagi kategori lelaki setelah menewaskan SMK Tun Ismail yang mendapat tempat ke-4. Berada di luar jangkauan guru pengurus besar Petanque SMKSemerah, En. Rosli dan guru jurulatih bersama, En. Hamizan. Terima kasih diucapkan juga kepada penaja utama sukan Petanque iaitu Koperasi SMKSemerah. Diharapkan tahun hadapan sekolah kita dapat sekali lagi meraih kecemerlangan sukan Petanque ini. #Menyemarakkan sukan Petanque sebagai salah satu sukan berprestasi tinggi di SMKSemerah.


Taniah kepada SMK SEMERAH kerana mendapat tempat ke3 selepas menewaskan SMK Tun Ismail.Kemarakan  SMK SEMERAH ke peringkat akhir terbantut apabila kalah panda peserta wakil negeri Johor iaitu SMK SENGGARANG II.Perlawanan yang bergitu sengit dapat dilihat apabila Smk Semerah hanya mampu bertahan 2 mata kerana corak permainan Smk Senggarang lebih teknikal.Setiap kali bola Semerah hampir pada bola jack,peserta Senggarang pasti memangkah bola Semerah.Disebabkan SMK Semerah kurang berlatih dan tiada pengalaman jadi terpaksa akur denga kekalahan yang boleh dibanggakan.

Baca Selengkapnya ....

Kejohanan Pentanque Koperasi Peringkat Daerah Batu Pahat

Posted by Kucing Hitam 0 comments
Pada 6 Mac 2013 telah berlangsungnya Kejohanan Pentanque Peringkat Daerah Batu Pahat anjuran Koperasi yang disertai oleh sekolah-sekolah menengah Daerah Batu Pahat.Pertandingan yang bermula pada pukul 7.45 pagi sehingga 5.30 petang.


Senarai sekolah yang berjaya memenangi Kejohan Pentanque
Kategori Lelaki:
JOHAN= SMK Senggarang II
NAIB JOHAN = SMK Senggarang I
Ke 3 = SMK SEMERAH
Ke 4 = SMK TUN ISMAIL

Kategori Perempuan:
Johan = SMK Senggarang
Naib Johan = SMK Tun Aminah
Ke-3 = Tidak Pasti
Ke-4 = Tidak Pasti

#Siapa tahu pemenang ke3 dan 4 kategori perempuan ,tinggal kan komen anda di bawah :D

Baca Selengkapnya ....

Backlink Game - Tambah Backlink Anda

Posted by Kucing Hitam Wednesday, 13 February 2013 1 comments

Hai korang. Tadi masa tengah berblogwalking, aku terjumpa satu game yg best. Actually game ni dah lama dah, tapi tetibe rasa nak join. Diorang cakap boleh naikkan trafik blog by joining this game. Kalau korang nak tengok naik tak trafik blog korang, apa kata korang cuba jugak. Sebelum tue , korang kena ingat yang entry kat bawah nie adalah entry copy & paste. Ni aku copy dari blog Sheera Aya. Kalo korang nak join , just copy & paste entry kat bawah tue + follow the step by step :)

(ENTRY COPY & PASTE)

Caranya begini :

1. Tulis posting artikel seperti posting ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yang menarik.

2. Anda hanya cuma meletakkan Link URL di bawah ini untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web anda.







7. CekLa









PERATURAN!!!

1. Sebelum anda meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda, sila hapuskan link nombor 1.

2. Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya.

3. Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.15).

***So urutannya jadi macam nie...

1. Myself V3 Me &
2. Blog Hanz
3. BeMie's WoRLd
4. Farah Shafiqah
5. Qila Razak
6. CekLa
7. Miss Yaty
8. Magrib Menjelma
9.The Simple Woman Day Book
10. AMRAFAHAN - Tripplet's Daddy
11. ✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™
12.•❤• Mailey •❤• Jayley •❤•
13. Sheera Aya
14. BloG MohD FauzriN
15. Blog Anda

4. Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu. Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:

Bila posisi anda pada no.15, jumlah backlink = 1 

Posisi no.14, Jumlah backlink = 5 

Posisi no.13, Jumlah backlink = 25 

Posisi no.12, Jumlah backlink = 125 

Posisi no.11, Jumlah backlink = 625 

Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125 

Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625 

Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125 

Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625 

Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125 

Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625 

Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125 

Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625 

Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125 

Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,625 

5) WAJIB: Share blog ini (Blogpoyo) di laman sosial anda :D

Kita sama-sama cuba jaya ok….

Selamat mencuba!!!

Sila tinggalkan comment anda di posting ini jika anda mengikuti segmen ini.

***Ingat...jangan menipu...tolong menolong sesama rakan blogger untuk mendapat traffic yang banyak... Pastu Jangan Lupa promote link entry ni.. kat member-member korang.. lagi banyak lagi bagus.. kalau sehari promote kat 100 blog mungkin yang buat 10% jer maknanya dalam 10 orang yang buat... ingat lagi banyak backlink kita... lagi tinggi rating kita kat google.. 

Sama-2 lah kita bagi traffic jem blog kita ek :)P
<script src="https://sites.google.com/site/kangsunublogspotcom/blogger-script/blogspotsitemap.js">
</script>
<script src="http://blogpoyo.blogspot/feeds/posts/default?max-results=9999&amp;alt=json-in-script&amp;callback=loadtoc">
</script>
End ! !

Baca Selengkapnya ....

Berita Baik Jika Terus Sokong BN (BR1M 3.0~4.0)

Posted by Kucing Hitam 1 comments


KULAIJAYA - Kerajaan menjanjikan lebih banyak bantuan kepada rakyat seperti Bantuan Rakyat 1Malaysia (BRIM) jika ia mendapat mandat untuk meneruskan program transformasi ekonomi, kata Datuk Seri Najib Tun Razak.

Perdana Menteri berkata pelaksanaan pelbagai program transformasi ekonomi itu bukan sahaja telah berjaya meningkatkan pertumbuhan ekonomi semasa tetapi turut menambah pendapatan negara.

"Dengan pendapatan yang bertambah, hasilnya kerajaan akan pulangkan semula kepada rakyat seperti yang kita lakukan menerusi BR1M 1, BR1M2.0 dan BR1M 3.0," katanya kepada lebih 10,000 yang menghadiri sambutan Tahun Baru Cina Peringkat Negeri Johor di sini, hari ini.

Beliau berkata, jika mahukan agenda transformasi ekonomi negara yang memberi pelbagai manafaat kepada rakyat itu diteruskan, maka kerajaan Barisan Nasional (BN) perlu diberikan mandat untuk terus memerintah negara ini.

"Jikalau mandat itu diberikan (kepada kerajaan BN) untuk membentuk sebuah kerajaan yang kuat, Malaysia akan mempunyai masa depan yang cukup hebat dan cemerlang," katanya yang juga Presiden Umno dan Pengerusi BN.

Turut hadir pada majlis sambutan itu termasuk isteri beliau Datin Seri Rosmah Mansor; Menteri Besar, Datuk Abdul Ghani Othman, Presiden MCA, Datuk Seri Dr Chua Soi Lek, Ahli Parlimen Kulai, Tan Sri Ong Ka Ting, beberapa menteri
kabinet dan pemimpin parti komponen BN.

Perdana Menteri berkata, kerajaan menerusi program transformasi ekonomi telah berjaya meningkatkan pendapatan per kapita rakyat Malaysia daripada AS$6,700 (RM20,759) pada penghujung 2009 kepada AS$9,750 (RM30,210) pada
penghujung 2011.

Perkara itu adalah bertepatan ke arah usaha kerajaan untuk menjadikan Malaysia sebuah negara berpendapatan tinggi menjelang 2020.

Beliau berkata, kejayaan pengurusan ekonomi negara itu turut meyakinkan agensi pelaburan Qatar untuk membuat pelaburan bagi membina Hotel Harrods yang pertama di dunia di Kuala Lumpur.

Selain Hotel Harrods itu, katanya, pelabur yang berkeyakinan terhadap program transformasi ekonomi Malaysia turut akan melabur berbilion ringgit bagi membina Hotel Four Seasons setinggi 65 tingkat di ibu negara.

Perdana Menteri berkata Wilayah Pembangunan Iskandar Malaysia yang dilancarkan pada 2006 sehingga akhir tahun lepas juga telah berjaya menarik pelaburan berjumlah RM106 bilion dari dalam dan luar negara.

Pada 19 Februari ini, Najib berkata, beliau dan rakan sejawatnya dari Singapura Lee Hsien Loong akan melawat Iskandar Malaysia dan merasmikan projek ikonik 'Wellness Township'.

"Program transformasi ekonomi negara sedang berjalan dengan pantas dan rakyat telah pun menerima faedah serta manfaatnya. Bukti kejayaan program transformasi itu boleh dilihat di sekeliling kita," katanya.

Beliau memberi contoh Johor Premium Outlet (JPO) yang terletak di Kulaijaya yang akan memulakan projek pembesaran fasa keduanya, walaupun pembukaannya baru sahaja dirasmikan tidak lama dahulu.

Perdana Menteri berkata di bawah projek fasa kedua itu pihak pengurusan JPO akan menambah 70 lagi kedai.

Beliau berkata pasaran sedang menunggu mandat yang jelas daripada rakyat kepada kerajaan, yang akan menyaksikan ia melonjak ke suatu tahap yang lebih tinggi dan keyakinan pelabur melambung.

"Semua akan menerima faedahnya jika kita membuat keputusan yang tepat," kata beliau.

Menurutnya manfaat demi manfaat yang diterima oleh rakyat hasil kejayaan program transformasi ekonomi yang dilaksanakan itu membuktikan kerajaan menepati segala janji yang dibuatnya.

"Kita tidak menjual janji demi janji sebagaimana yang dilakukan oleh pembangkang. Kerajaan melaksanakan 'Janji Ditepati' terhadap segala yang dijanjikan kepada rakyat," katanya.

Perdana Menteri pada majlis yang sama turut menyampaikan bantuan BR1M 2.0 kepada 20 penerima daripada kawasan Parlimen Kulai. - Bernama

Sumber Asal: Sinarharian

P/S:Baguslah dengan adanya BR1M ini dapatlah meringankan beban pada rakyat yang susah macam admin ni ^_^
Teruskan sokong BN

Baca Selengkapnya ....

Ada Pihak Sabotaj Rumah Terbuka Di Pulau Pinang

Posted by Kucing Hitam 0 comments


GEORGETOWN - Barisan Nasional (BN) Pulau Pinang mengesyaki ada pihak tertentu menghantar sekumpulan ahlinya untuk sabotaj Majlis Rumah Terbuka Tahun Baru Cina anjuran Barisan Nasional Pulau Pinang di Padang Sekolah Tinggi Han Chiang, kelmarin.

Pengerusinya, Teng Chang Yeow berkata, beliau percaya kumpulan melaungkan perkataan ‘No’ (tidak) ketika Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak bertanyakan kepada orang ramai ‘Are you ready for BN’ (adakah kamu bersedia bersama BN) adalah kumpulan dihantar untuk merosakkan majlis.

“Bukan semua yang hadir melaungkan 'tidak'. Kita ada rakaman video yang menunjukkan sebahagian besar pengunjung melaungkan 'ya' apabila perdana menteri bertanyakan soalan itu beberapa kali.
Lim Guan Eng
“Saya percaya mereka dihantar untuk sabotaj rumah terbuka yang kita anjurkan ini dan kita dapati ada beberapa pengunjung yang hadir turut memakai baju seperti yang disarankan Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng,” katanya kepada Sinar Harian, semalam.

Beliau berkata demikian ketika mengulas tindakan segelintir pengunjung yang menyahut seruan Najib dengan berkata 'tidak' kepada BN sebelum persembahan bintang Korea Selatan, PSY yang popular dengan tarian Gangnam dan artis tempatan Shila Amzah.

Chang Yeow berkata, sekiranya kumpulan yang melaungkan perkataan 'tidak' itu adalah ahli mahupun penyokong BN, ia adalah satu perkara yang membimbangkan.

Sumber Asal:Sinar Harian

Baca Selengkapnya ....

Tv3 Cover Malu Lepas Najib Dimalukan Di penang

Posted by Kucing Hitam 0 comments

Video yang menujukan Najib dimalukan di Penang apabila orang ramai berkata NO!!


Video menunjukan Buletin Utama TV3 cover malu Najib dengan mengubah suara.


Najib razak dimalukan di pulau pinang
Najib Razak Dimalukan Depan PSY Gangnam Style
Are you ready for psy?? YES!!
Are you ready for BN?? NOO!!
Are you ready for BN?? NOO!!
Are you ready for BN?? NOO!!
Najib Razak Dimalukan Depan PSY Gangnam Style dimana rakyat pulau pinang menolak Barisan Nasional (BN) dibawah Najib Razak

P/S: Barulah BlackCat tahu kenapa ramai yang mengatakan Buletin Utama suka menyiarkan berita palsu.Mungkin inilah sebabnya kot..


Baca Selengkapnya ....

Dr M:Jangan terlalu taksub tukar kerajaan boleh bawa perubahan

Posted by Kucing Hitam 0 comments

PUTRAJAYA - Tun Dr Mahathir Mohamad berkata ada golongan muda terlalu taksub dan percaya bahawa hanya perubahan dalam pemerintahan negara akan dapat mengubah keadaan hidup mereka.

Bekas perdana menteri itu berkata golongan ini ingin melihat perubahan pentadbiran kerajaan semata-mata kerana percaya janji-janji pembangkang.

"Apa jua yang dikatakan oleh Barisan Nasional (BN) nampak tidak berkesan.

Walaupun benar dan nyata tapi nampak tidak berkesan kerana mereka taksub dengan kepercayaan bahawa hanya perubahan pemerintahan akan membawa kepada perubahan dalam kehidupan mereka, sebab itu keadaan sekarang berbeza dengan suatu masa dulu," kata beliau dalam temu bual dengan Bernama di pejabat beliau di Yayasan Kepimpinan Perdana di sini.

Katanya ketika Malaysia tidak banyak pembangunan dan masih dianggap negara membangun, setiap perubahan akan dihargai, berbeza dengan orang muda sekarang yang lahir semasa negara sudah mencapai banyak kemajuan yang ketara.

Menurutnya generasi sekarang tidak mengalami keadaan negara miskin, terhad dalam peluang pekerjaan, peluang pelajaran, peluang menjadi ahli profesional dan sebagainya; menjadikan mereka tidak begitu menghargai kemajuan semasa.

"Bila kita anggap sesuatu itu sebagai perkara biasa, kita tidak begitu menghargainya. Kita menghargainya bila kita mendapat sesuatu yang tidak kita pernah dapat, tapi mereka dilahirkan di zaman negara sudah capai banyak kemajuan dan bagi merek, ini memang keadaan biasa, dengan itu mereka tidak menghargainya," katanya.

Dr Mahathir berkata golongan sekarang juga dilihat terlalu terdedah dengan pengaruh barat, umpamanya berhubung prinsip kebebasan, mengakibatkan mereka berpendapat keadaan sekarang masih belum cukup bebas, masih lagi tersekat dalam banyak perkara.    

Beliau mengakui memang banyak yang perlu dilakukan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak untuk memenangi hati golongan muda dalam tempoh masa yang semakin suntuk, ketika bahang pilihan raya sudah terlalu hampir.

(Berdasarkan statistik suku ketiga Daftar Pemilih 2012 Suruhanjaya Pilihanraya, sejumlah 13.1 juta pemilih berdaftar layak mengundi pada pilihan raya umum ke-13, dan daripada jumlah itu 18.07 peratus atau 2.37 juta pengundi terdiri daripada kumpulan umur antara 21 dan 29 tahun manakala 22.8 peratus atau hampir tiga juta terdiri daripada kumpulan umur antara 30 dan 39 tahun).

Dr Mahthir berkata sejak pilihan raya umum lepas, kepimpinan Najib dilihat berusaha gigih untuk meraih kembali kepercayaan pengundi, dan sedikit sebanyak beliau kelihatan berjaya.

Katanya Najib sudah tidak punyai banyak masa, semasa beliau bertungkus lumus bekerja keras untuk mendekati rakyat seramai mungkin, beliau juga berhadapan dengan pelbagai tuntutan daripada banyak pihak.
Sokonglah Barisan Nasional
"Masa saya (masih perdana menteri) dulu orang tidak tahu bila ada election (pilihan raya), jadi dengan itu, sebelum mereka buat tuntutan itu ini, kita sudah adakan election (pilihan raya). Tapi bila kita tunggu sampai saat terakhir yang mana kita terpaksa bubar Parlimen, tidak ada unsur kejutan lagi, semakin hampir pilihan raya, semakin banyak tuntutan diterima," katanya.

Mengenai konsep 1Malaysia, Dr Mahathir berkata ia sememangnya baik dan ia memerlukan sambutan daripada semua kaum.

Katanya kesejahteraan dan keharmonian negara selama ini ialah hasil persetujuan antara kaum untuk berkongsi kuasa, sekaligus menjauhkan keadaan huru-hara.

"...dengan itu negara dapat dimajukan, kalau hari ini masing-masing kaum hendakkan semua yang mereka tuntut, ini akan sebabkan ada kaum yang tidak puas hati, maka kestabilan negara tergugat.

"(Dan) kemajuan tidak tercapai, ekonomi tidak akan tumbuh dan kita semua tidak akan dapat nikmat pembangunan. Ini patut semua kaum faham," katanya. - Bernama


Sumber Asal: Sinarharian

P/S:Eloklah kita sokong kerajaan BN dari sokongan pembakang yang hanya penuh dengan omong-omong kosong sahaja :D HIDUP BN!!!

Baca Selengkapnya ....

Website Tanpa Menggunakan Internet

Posted by Kucing Hitam Monday, 11 February 2013 0 comments

Siapa tak kenal artis bollywood, Rajinikanth. Kini telah melancarkan laman web beliau sendiri dimana didalam web itu menceritakan tentang dirinya sendiri dan sedikit kisah-kisah tentang kejayaannya dan lawak-lawak yang disediakan oleh beliau.
The only website in the world that does not run on the internet! It runs on Rajni power
Apa yang membuatkan laman web ini lebih menarik adalah semasa hendak melayarinya kita diharuskan untuk memutuskan talian internet jika tidak anda tidak akan dapat melayarinya. Pelik kan???

Kalau tak percaya sila layari website beliau http://www.desimartini.com/allaboutrajni.htm


Baca Selengkapnya ....

Apabila Budak Melayu Bercinta

Posted by Kucing Hitam Sunday, 10 February 2013 0 comments
Budak Melayu zaman sekarang...No Comment :D
Adakah mereka ini watak Husna Husni dalam fanpage Sukan Sukanstar? XD
Sumber: Sukan starFacebook:Yo Evan's II <3 Diyana Stiller

Video khas buat percintaan mereka:




Baca Selengkapnya ....

Misteri Yang Anda Tidak Perasan

Posted by Kucing Hitam Thursday, 7 February 2013 0 comments
Kita sering ketahui bahawa banyak rahsia dan misteri di dunia ini yang masih kita belum rungkaikan lagi.Ada juga mesteri yang ada didepan mata kita tapi kita tidak perasan atau tidak ambil peduli.

Pernahkah anda terpikir perkara tersebut didalam kehidupan anda?Adakah anda mempunyai jawapannya?




















Baca Selengkapnya ....

2013 Twitter Digodam

Posted by Kucing Hitam Saturday, 2 February 2013 0 comments
Twitter Digodam
Hari ini, Twitter melalui halaman blog rasmi mereka berkongsi mengatakan mereka telah digodam, dan sebanyak lebih kurang 250,000 akaun menerima kesan daripadanya. Sekiranya anda merupakan salah seorang mangsa, maka anda akan menerima emel daripada pihak Twitter untuk mengubah kata laluan anda.

Walaupun angka pengguna yang menerima kesan daripadanya adalah kecil jikalau dibandingkan dengan angka keseluruhan Twitter, namun, pihak Twitter mencadangkan untuk semua pengguna mengubah dan menggunakan kata laluan yang lebih selamat untuk akaun mereka.

Twitter mencadangkan supaya pengguna menggunakan kata laluan dengan gabungan abjad, simbol dan angka yang terdiri daripada sekurang-kurangnya 10 aksara.

Buat masa ini, Twitter masih dalam proses kajian berkenaan siapakah disebalik pengodaman ini.
SUMBER ASAL: http://amanz.my
SUMBER RUJUKAN: TWITTER BLOG

Baca Selengkapnya ....

Jom Daftar Bantuan Lesen Satu Malayisa (BL1M)

Posted by Kucing Hitam Thursday, 31 January 2013 0 comments
Bantuan Lesen 1 Malaysia
Jom mendaftarkan diri anda yang masih belum mempunyai lesen menungang motorsikal atau yang mahu memohon BL1M.Anda juga boleh memuat turun borang yang disediakan di lama web BlLM.Cepat sebelum terlambat!
Website Bantuan Lesen 1 Malaysia:
http://www.bl1m.my
Mengenai Bantuan Lesen 1 Malaysia:
BL1M (BANTUAN LESEN 1 MALAYSIA) diilhamkan oleh SHEB (Sekretariat Hal Ehwal Bandar) pada awal tahun 2012 dan telah memulakan program perintisnya pada 6hb April 2012 dan tamat pada 6hb September 2012 di PEKAN , PAHANG bersama KELAB KAWAN.

Dalam program perintis ini, kami mendapati banyak isu-isu berhubung dengan lesen dan berpendapat bahawa ada baiknya jika program ini dapat dilaksanakan di seluruh negara.

Program ini telah diberi pengiktirafan sebagai Program Nasional yang akan dilaksanakan apabila ianya diumumkan oleh YB. Khairy Jamaluddin Ketua Pemuda UMNO MALAYSIA semasa Perhimpunan Agung UMNO 2012.

Kajian SHEB mendapati dalam tempoh 10 tahun lebih 200,000 orang telah didapati bersalah memandu tanpa lesen. Angka ini dalam realiti lebih besar memandangkan masyarakat memandang remeh dalam konteks ini serta kurang kesedaran bahaya menunggang tanpa lesen.

FAKTA BL1M:
•Hanya untuk Lesen B2 tunggal.
•Disasarkan kepada 500 ribu warganegara Malaysia
•Terbuka kepada rakyat yg tidak mempunyai sebarang lesen memandu dari umur 17-40
•Dijalankan di semua kawasan parlimen seluruh negara.
•Peserta akan menjalani kursus yg telah ditetapkan oleh JPJ. Tiada jalan pintas.
•Akan berjalan serentak setelah dirasmikan
•Berpeluang menduduki ujian berkomputer bahagian 1 sehingga 3 kali

Lebih info di http://www.bl1m.my

Baca Selengkapnya ....

Jom Belajar Fizik Tingkatan 4 dan 5

Posted by Kucing Hitam 2 comments
Pada zaman yang semakin moden , kaedah pembelajaran semakin senang dengan adanya sumber-sumber yang senang diperolehi di internet.Kita sedia maklum bahawa mereka yang mengambil aliran Sain Tulen pasti mengambil subjek fizik.Mereka yang mahu menjimatkan wang  dari membeli buku rujukan atau mahukan nota padat serta informasi yang lebih mendalam tentang Fizik,korang boleh layarai laman web 

Nota Fizik Bahasa Melayu

Beliau merupakan cikgu Fizik di SMK Semerah.Hasil nota yang dia sediakan didalam laman web Prezi adalah dalam bentuk Bahasa Melayu.Ini disebabkan buku teks pada tahun 2013 telah diubah kedalam Bahasa Melayu.Nota ini mengadungi semua bab ditingkatan 4 dan 5.Selamat mencuba.

Baca Selengkapnya ....

Hack Free Topup

Posted by Kucing Hitam 0 comments
Ada mesej daripada seorang kawan yang mengajar bagaimana untuk menambah nilai telefon bimbit setiap bulan secara percuma. Jom! sama-sama berkongsi.
Klik untuk penguna:


v      Sila ikut arahan seperti yang dinyatakan di bawah sebelum anda mula:

Boleh diguna pakai untuk 012, 013, 016, pengguna 019 dan selainnya. Apa yang pasti teknik ini adalah haram.

Hanya boleh dilakukan ini setiap 12hb dan 13hb setiap bulan kerana pada hari itu pengemaskinian sistem.

** Dail "1415007" menggunakan HP anda dan tunggu selama 5 saat

** Selepas 5 saat, anda akan mendengar beberapa bunyi lucu (Seperti bunyi dari TV apabila siaran selesai)

** Setelah bunyi berhenti, segera dail 9151 diikuti dengan nombor telefon anda.

** Anda akan mendengar mesej "please insert your pin number"

** Masukkan nombor pin "0117 8545 22700 734 2345" dan tunggu untuk mesin suara mengulangi nombor pin tersebut.

** Selepas nombor pin diulang dail "0405 bagi KL, 0404 bagi Kedah 0402 Pulau Pinang, 0401 bagi Selangor, 0801 untuk Sabah dan 0802 bagi Sarawak "

** Anda akan mendengar mesej "for air time top-up press ................

                                                                                       
   
                                                                       Baca Selanjutnya ---->


Sumber:
           http://busuk.org/ping/view/278279



Baca Selengkapnya ....

Siapa Sebenarnya Melayu?

Posted by Kucing Hitam Thursday, 24 January 2013 1 comments
Orang Melayu

Pernahkah kita bertanya dari mana asalnya bangsa Melayu. Siapakah Melayu itu sebenarnya. Asal-usul bangsa Melayu itu dikatakan sebagai satu misteri.

Bangsa melayu itu terdiri dari dua kumpulan. Kumpulan pertama adalah kumpulan Melayu-Levo atau lebih dikenali sebagai Melayu-Proto (contoh:orang asli). Mereka adalah dari keturunan Heth bin Kanaan bin Ham bin Nuh a.s. Kumpulan kedua pula adalah Melayu-Deutro (contoh: Orang Melayu biasa) dari keturunan Nabi Ibrahim a.s. dari isteri ketiganya, Keturah (Keturah masih lagi misteri tetapi beliau berasal dari keturunan Melayu Kemboja).


Baca Selengkapnya ....

Penipuan SMS

Posted by Kucing Hitam 0 comments
RM50

KOTA TINGGI: “Ini ayah. Tolong bagi topped up RM50 ke nombor baru ayah, 0178936... ayah ada masalah d balai police. ta payah call sekejap ayah call balik.” Begitulah khidmat pesanan ringkas (SMS), yang digunakan satu sindiket penipuan tambah nilai telefon prabayar yang dikirim secara rambang kepada pengguna telefon bimbit di negeri ini.

SMS dipercayai dikirim sindiket didalangi warga asing itu menggunakan taktik merayu bantuan kecemasan bagi mendapatkan tambah nilai RM30 atau RM50 yang akan dikirimkan ke nombor telefon yang diberikan.


Baca Selengkapnya ....

Disebalik Penipuan Free Topup Di Facebook

Posted by Kucing Hitam Wednesday, 23 January 2013 3 comments
Penipuan topup free
Perhatian!!!Sejak akhir-akhir ini,satu applikasi facebook yang menjanji kan kepada kita topup free yang bernilai antara RM5-20 adalah satu penipuan.Korang tidak tahu sampingan dari mengunakan applikasi tersebut.Antara post yang sering kita lihat di group-group facebook

Barujumpa , nielah triks dpt topup free RM15 kat facebook , ramai dh kena tipu tapi naseb baik aku jumpa yg real punya,Trylah! , bagaimanacaranya ? ni dia link topup free itu >www.facebook.com/199504322?=free_topup

Yes , Akhir nya saya Dapat Topup Jugak RM 20 , sikit tapi yang penting FREE , HIHI , Nah web Ni Bagi Topup Free... www.facebook.com/122911544536348?sk=app_208195102528120

Tanpa korang sedari korang telah menghantar maklumat peribadi korang seperti no tel korang.Selain itu data-data facebook korang jugak dapat diketahui oleh mereka yang membuat applikasi ini.Secara tidak langsung ,setiap kali korang menggunakan applikasi ini, korang sebenarnya memuat turun virus dalam senyap-senyap.

Tetapi korang masih sempat untuk mengelakkan dari terkena penipuan ini dengan mengikuti cara-cara menghalang penipuan dari facebook.

Selain itu bermacam-macam lagi applikasi seperti mendapat hanset secara percuma

Nk share dkt group ni. Siapa nk phone sony free? Baru je dapat Sony Xperia dekat sini http://hailatbro.com/SonyContest2013 korg try la dan jawapan utk soalan dia Make.Believe.

Diharap korang menyebarkan info ini kepada orang ramai sebelum terlambat.



Baca Selengkapnya ....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Banner/Backlink

Malaysia Free Backlink ServicesFree Promotion LinkFree Smart Automatic BacklinkMAJLIS LINK: Do Follow BacklinkLink Portal Teks TVAutoBacklinkGratisjapanese instant free backlink Free Plugboard Link Banner ButtonFree Automatic Backlink Service

BlogMalaysia.com

Trik SEO Terbaru support Online Shop Baju Wanita - Original design by Bamz | Copyright of Tunggu!Ini Blog Poyo!!.